Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ставнійчук порадила звернутись щодо часткової "імпотенції" ЦВК до Мороза

Понеділок, 10 вересня 2007, 17:24

Представник президента в ЦВК та КС Марина Ставнійчук наголошує на тому, що більшість членів ЦВК представляють правлячу коаліцію.

Так вона прокоментувала заяву голови Верховної Ради п'ятого скликання Олександра Мороза про те, що "ЦВК працює під тиском" і не може прийняти рішення щодо обнулення виборчих списків опозиційних сил.

Ставнійчук нагадала, що "переформатування ЦВК було внесено не президентом". "Тому треба уточнювати у Мороза, що він мав на увазі (говорячи про тиск), оскільки коаліція, до якої входить і СПУ, має більшість у ЦВК", - сказала представник президента.

Коментуючи хід справи з поданням президента до КС стосовно тлумачення деяких статей закону про вибори народних депутатів, зокрема, щодо збору інформації про громадян, що перетнули кордон, та голосування вдома, Ставнійчук повідомила, що у даній справі вже відкрито провадження.

За словами представника президента, найближчим часом колегія суддів КС має визначитися стосовно форми ведення судових засідань, а також процедури розгляду подання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування