Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коломойський розповів, що буде робити з "1+1"

Вівторок, 11 вересня 2007, 11:10

Співвласник "ПриватБанку" Ігор Коломойський, який наприкінці серпня придбав 3% акцій компанії Central Europian Enterprises (CME), що контролює канал "1+1", заявляє, що йому цікаво брати участь у прийнятті стратегічних рішень каналу, але він не має політичних амбіцій.

"Можливо, комусь вигідно заявляти про мою політичну ангажованість. Однак я насамперед приватний підприємець і в першу чергу зацікавлений у капіталізації своїх активів. У мене немає політичних амбіцій. Мої погляди на редакційну политику каналу збігаються з поглядами ради директорів СМЕ", - заявив він в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Телевізійний канал повинен мати збалансовану й об'єктивну інформаційну політику без будь-яких перекосів, демократичну, незалежну і проукраїнську", - зазначив Коломойський, відповідаючи на питання, чи буде він впливати на редакційну політику "1+1".

За словами Коломойського, йому "цікаво брати участь у прийнятті стратегічних рішень".

"З огляду на кількість активів, якими я володію і керую сьогодні, навряд чи в мене буде час вникати в усі тонкощі щоденних управлінських питань на каналі. Однак я, звичайно ж, висловлюватиму свою думку раді директорів СМЕ, якщо побачу можливості для поліпшення фінансових показників активів групи в Україні й у інших країнах", - зазначив Коломойський.

На думку Коломойського, "1+1" і інші канали, що знаходяться в альянсі з ним, могли б зайняти більш серйозні позиції на ринку.

"Безумовно, телебачення сильно відрізняється від інших видів діяльності, якими я займаюся, оскільки якість каналу і його позиції на ринку залежать не тільки від фінансового менеджменту, але й у значній мірі від творчої складової", - визнав бізнесмен.

"Мені особисто подобається "1+1", і я думаю, що якщо створити співробітникам каналу оптимальні умови – мотивувати менеджмент компанії, зміцнити її структуру, – то він буде робити ще більш цікаву і привабливу продукцію. Наприклад, я знаю, що СМЕ шукає можливість створення телевізійного центру, і я спробую в цьому допомогти", - повідомив він.

Коломойський розповів, що він "з радістю прийняв пропозицію пана Лаудера ввійти до складу ради директорів СМЕ й інвестувати в цю компанію", обсяг ринку телереклами якої "до 2011 року може досягти 800 мільйонів, а може бути, і мільярда доларів".

"Донедавна я не займався медіа і, чесно кажучи, не до кінця усвідомлював, що за капіталізацією великі медійні активи співставні з промисловими і фінансовими компаніями. Вартість СМЕ всього три роки тому складала 800 мільйонів доларів, сьогодні – 3,8 мільярди. І я вважаю, що це не межа", - зазначив він.

На прохання прокоментувати інформацію про придбання телеканалу "ТЕТ", Коломойський сказав, що він "зв'язаний договором конфіденційності". "Однак, щоб підтримати інтригу, скажу, що я взяв досить дорогого консультанта для розгляду цього телевізійного проекту", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...