"Наша Україна" не хоче допомагати Тимошенко скидати Черновецького

Вівторок, 11 вересня 2007, 11:17

Секретар Київради Олесь Довгий вважає, що наміри фракції БЮТ у Київраді ініціювати проведення позачергової сесії свідчать про подвійні стандарти цієї політичної сили.

Про це Довгий заявив, коментуючи відповідну ініціативу БЮТ, повідомляє прес-служба Київради.

За його словами, з червня цього року керівники БЮТ неодноразово заявляли про нелегітимність рішень Київради, оскільки, попри заборону судів, на з’їзді БЮТ було ухвалено рішення про позбавлення мандатів їхніх колишніх колег по фракції.

"При цьому столичні БЮТівці проігнорували ухвалення міськрадою десятків важливих соціальних рішень", - сказав Довгий.

"І ось вони "схаменулися", - згадали, що Київрада існує, а її рішення – легітимні. А де вони були, коли депутати голосували за збільшення зарплат медикам та освітянам, коли відмінялися дозволи попередньої влади на незаконні будівництва? Замість того, щоб системно працювати на благо киян, вони обрали шлях самопіару: ходили кулуарами Київради та поширювали популістичні байки", - обурився він.

Довгий також нагадав, що рішення про перенесення пленарного засідання сесії Київради з вересня на жовтень було ухвалено на погоджувальній раді більшістю лідерів фракцій.

***

Водночас фракція Блоку "Наша Україна” у Київраді висловила здивування намірами своїх політичних союзників із БЮТ підтримати позицію фракції Партії регіонів щодо проведення сесії Київради у вересні.

Члени Блоку заявляють, що вони поділяють наміри БЮТ щодо відставки Довгого та висловлення недовіри міському голові Леоніду Черновецькому.

Водночас у "Нашій Україні" вважають, що голосів для висловлення недовіри Черновецькому у нинішньому складі Київраді немає, "навіть якщо хтось плекає ілюзії щодо передвиборчої підтримки цієї ідеї з боку Партії регіонів".

Як відомо, раніше БЮТ ініціював проведення позачергової сесії Київради з метою висловлення недовіри Черновецькому та усунення з посади Довгого.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування