Британська газета відзначає в Тимошенко загострення нюху до влади

Вівторок, 11 вересня 2007, 11:51

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко стає все більш популярним політиком, якого бояться багато українських магнатів і політики з хорошими зв'язками.

Так вважає автор британської газети "Financial Times" Роман Олеарчик у своїй статті "Героїня "помаранчевої революції" почула запах влади", що опублікована на Инопресса.ру.

Він називає Тимошенко "харизматичною і безкомпромісною героїнею "помаранчевої революції", що систематично позиціонує себе як досить імовірного претендента на роль справжнього політичного лідера України".

"Напередодні дострокових парламентських виборів результати соцопитувань показують, що і БЮТ, і "Наша Україна" мають гарні шанси на те, щоб здобути підтримку більшості і завдяки цьому потіснити з панівних позицій коаліцію прем'єра Януковича", - відзначає автор.

Поширена думка, що Тимошенко буде відігравати провідну роль в уряді. "Думаю, що вона, швидше за все, повернеться на посаду прем'єр-міністра", – каже політолог Вадим Карасьов.

Для Ющенка така перемога буде одночасно радісною і прикрою подією, тому що Тимошенко мітить у президенти, а вибори призначені на 2009 рік, відзначає Олеарчик.

В інтерв'ю, що лідер БЮТ дала "Financial Times" у понеділок, вона підкреслила, що "команда "помаранчевих", що омолодилася, буде сприяти зміцненню "надзвичайно важливої геополітичної ролі" України.

"Через Україну проходить величезна мережа трубопроводів, по яких російські вуглеводні надходять до Європи. Україна також має у своєму розпорядженні свої власні недоторкані запаси", - відзначила вона.

"Таким чином, вона є ключем "до вирішення (Євросоюзом) питання про енергобезпеку і диверсифікацію, а також ключовим елементом у будівництві колективної системи безпеки Європи", - сказала Тимошенко.

"На даний момент вона стає усе більш популярним політиком. Її бояться багато українських магнатів і політики з хорошими зв'язками", - пише Олеарчик.

За його словами, через націленість Тимошенко на стимуляцію розвитку в Україні малого і середнього бізнесу "вона відома популістом і приречена на сварки із найвпливовішими київськими магнатами, у тому числі мільярдером Рінатом Ахметовим, що є політичним союзником Януковича".

"У Києві говорять, що перспектива повернення Тимошенко стривожила Москву. Подібно до Ющенка, Тимошенко виступає за інтеграцію із Заходом. Однак, за словами аналітиків, хоча Тимошенко схиляється вбік Європи, своє ставлення до Москви вона пом'якшила", - відзначає Олеарчик.

Як відомо, на кінець вересня у Тимошенко запланована поїздка до Британії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:48
Tesla скоротить 400 співробітників на своєму єдиному європейському заводі
17:30
Посол пояснила, як Сенат США голосуватиме за нову допомогу Україні
17:26
Рада підтримала законопроєкт, який пропонує не розділяти хлопців і дівчат на предметі "Захист України"
17:11
Латвія поступово відмовиться від російської у школах як другої іноземної
17:08
Україна та НАТО обговорили деталі створення спільного центру в Бидгощі
17:02
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш": головні інсайди заходу "Відбудова України"
17:01
Посол Німеччини під час поїздки у Миколаїв відвідав навчання українських саперів
16:59
Суд визнав нелегітимною раду з підтримки кінематографії бізнес-партнера Єрмака
16:57
За добу українці інвестували в облігації у "Дії" понад 30 млн грн – Федоров
16:29
фото"Porsche на тестя": у заступника начальника поліції знайшли 14 млн незаконних активів
Усі новини...