Януковича у відпустці охоронятимуть "силою"

Вівторок, 11 вересня 2007, 12:12

У відпустці прем'єр-міністр Віктор Янукович не матиме права користуватися бюджетом та інфраструктурою уряду для здійснення передвиборчих поїздок.

Про це сказав журналістам міністр юстиції Олександр Лавринович, відповідаючи на питання, чи залишить за собою Янукович на час відпустки прем'єрські привілеї.

За його словами, єдине, "чого не має права зректися" Янукович, – це послуги державної охорони: "Закон змушує його підкоритися, тому що він є особа, що охороняється".

"Поки він буде прем'єр-міністром, а потім ще один рік після цього, його ніхто не буде питати і він вимушений буде користуватися послугами державної охорони. Це вирішено законом України, тут у нього вибору немає", - додав міністр.

За словами Лавриновича, Янукович не матиме права під час відпустки користуватися бюджетними коштами для здійснення перельотів та переїздів, а також він не повинен користуватися інфраструктурою, яка надається для здійснення повноважень глави уряду.

"Це людські ресурси та інші. Я зараз не можу зробити повний перелік. Але я думаю, що достатньо зрозуміло, що під час відпустки та виборчого туру не можна бути, скажімо, в кабінеті і давати доручення міністрам", - сказав Лавринович.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News