Німеччина визвалась поділитися з Україною досвідом Мундіалю

Вівторок, 11 вересня 2007, 12:37

Німеччина готова поділитися своїм досвідом щодо проведення чемпіонату Європи з футболу з Україною, заявив посол Німеччини в Україні Райнхард Шеферс.

"Ми хочемо показати з німецької сторони, що ми можемо, і те, що вам потрібно", - сказав посол, виступаючи на відкритті українсько-німецького форуму "Від світової першості 2006 року в Німеччині до Євро-2012 в Україні" у Києві.

Шеферс наголосив, що Німеччина має "великий досвід проведення великих спортивних заходів". "Цей досвід ми здобули, зокрема, у 2006 році", - сказав він.

Водночас дипломат відзначив, що Німеччина володіє не тільки позитивним, але і негативним досвідом. "Ми вважаємо, що дещо можна було б зробити краще", - сказав він.

"Ми упевнені, що разом з нашою технікою, нашим ноу-хау, нашим позитивним досвідом ми можемо також розповісти вам про наші висновки в результаті негативного досвіду", - підкреслив Шеферс.

Дипломат висловив сподівання, що, спираючись на німецький досвід, Україна зможе "ще краще організувати проведення цього заходу з футболу", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, у квітні Україна і Польща виграли конкурс на право проведення фінальної частини чемпіонату Євро-2012. В Україні матчі пройдуть у Києві, Донецьку, Львові і Дніпропетровську.

У Польщі турнір будуть приймати Варшава, Гданьськ, Вроцлав і Познань. Кожна країна має ще по два резервні міста для проведення чемпіонату.

Відповідно до заявки, відкриття чемпіонату відбудеться у Варшаві, а фінальний матч - у Києві. У турнірі візьмуть участь 16 команд, що розділені на чотири групи. Господарі чемпіонату не беруть участі у відбіркових матчах.

Ні Україна, ні Польща раніше не приймали турніри такого високого рівня, однак обидві вони мають багаті футбольні традиції. Подібні футбольні турніри не проходили раніше і на території колишнього СРСР.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування