Діоксин, яким отруїли Ющенка, був не з Англії і не з США

Вівторок, 11 вересня 2007, 13:47

Інститут екогігієни й токсикології ім. Льва Медведя завершив дослідження зразків діоксину, раніше наданих Великобританією і Сполученими Штатами Америки, у рамках розслідування справи про отруєння Віктора Ющенка.

Експертиза встановила, що діоксин, який виробляється у Великобританії і США, у випадку з Ющенком не застосовувався, повідомляє газета "Комерсант-Україна".

"Експертизою підтверджено, що це був діоксин не з Великобританії і не зі Штатів", - заявив заступник генерального прокурора Микола Голомша.

У ГПУ продовжують очікувати одержання зразків діоксину російського виробництва.

"Ми домовилися з нашими колегами з Росії про те, що вони приймуть до виконання наше доручення, яке ми направили їм вже давно. Тепер вони повинні нам доповісти, як і коли вони виконають наше доручення", - сказав заступник генпрокурора.

У той же час, керівник слідчої групи, що займається розслідуванням справи про отруєння Ющенка, змінений.

Цю інформацію підтвердив старший слідчий з особливо важливих справ ГПУ Любомир Войтович, у веденні якого дотепер знаходилася ця справа. Пояснити, у зв'язку з чим справу передали іншому слідчому, він відмовився.

"Ми поставили більш досвідченого слідчого – Климович Галину Іванівну, усе-таки досвіду в неї побільше", - сказав заступник начальника головного управління з розслідування особливо важливих справ – начальник управління з розслідування кримінальних справ слідчими Генпрокуратури Едуард Шевченко.

Джерело видання в головному слідчому управлінні розповіло, що рішення про зміну керівника слідчої групи в справі про отруєння Ющенка було ініційовано Голомшею, який курує в ГПУ слідство з особливо важливих справ.

"Вони з Климович у гарних відносинах, він добре знає професійний рівень цього слідчого...", - сказало джерело.

У свою чергу, Голомша каже, що рішення про введення Климович до складу слідчої групи "було народжене в робочому порядку".

"Я попросив посилення цієї групи, тому що в нас зараз робота подвоїлася, і було прийнято рішення про те, щоб підключити до цієї справи Галину", - сказав він, зазначивши, що таке рішення було ухвалене минулої п'ятниці, а постанова про зміну складу групи і введення в її склад Климович, підписана в понеділок.

Представник президента у справі про його отруєння Микола Полудьонний про зміну керівника слідчої групи дізнався від кореспондента, і вважає, що "це не дуже добре", оскільки може затягнути слідство.

Старший слідчий з особливо важливих справ ГПУ Климович спеціалізується на розслідуванні замовлених убивств. На її життя двічі зазіхали, після чого до неї була приставлена державна охорона, що супроводжує слідчу і зараз.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування