Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За 2 тижні до виборів соціологи вирішили домовитися про методологію

Вівторок, 11 вересня 2007, 14:26

Соціологи виступають за стандартизацію соціологічних досліджень у ході виборів Верховної Ради.

Про це вони заявили на круглому столі "Війна цифр у соціологічних вимірах. Кому вірити й чому", повідомляють Українські новини.

Керівник фірми Ukrainian sociology service Олександр Вишняк запропонував керівникам соціологічних компаній домовитися про методологію підрахунків рейтингів партій перед виборами.

"На минулих виборах ми давали 3 рейтинги партій: до всіх опитаних, до тих, хто збирається брати участь у голосуванні, і до тих, хто збирається брати участь у голосуванні й уже визначився. Вийшло так, що одне інформаційне агентство представило один рейтинг, друге - другий і третє - третій і вийшло, що одна фірма провела опитування, а дані зовсім різні, фактично це велика помилка", - сказав Вишняк.

Генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто погодився з необхідністю стандартизації проведення соціологічний досліджень різними компаніями.

Він також назвав критерії професіоналізму соціологічної компанії.

За його словами, компанія повинна мати великий стаж роботи на ринку, мати більш широкий спектр дослідження, а не тільки політичний.

Також, на думку Паніотто, вона повинна входити до міжнародних й українських організацій, нею повинні керувати досвідчені соціологи, у неї повинен бути сайт.

Паніотто також рекомендує журналістам зіставляти результати старих опитувань компанії з результатами минулих виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування