Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко заговорив про роль українських політиків у його отруєнні

Вівторок, 11 вересня 2007, 15:45

Президент Віктор Ющенко заявляє, що незабаром, коли будуть оголошені висновки розслідування з приводу його отруєння діоксином, громадськість дізнається про роль українських політиків у цій справі.

"Переконаний, що ви будете свідками дуже разючих прикладів про роль та місце деяких політиків, у тому числі українських, щодо факту мого отруєння", - заявив він у вівторок у Дніпропетровську, відповідаючи на запитання журналістів.

"Нехай про це скажуть слідчі після отримання всіх свідчень у справі", - наголосив, у той же час, Ющенко, якого цитує УНІАН.

Президент запевнив, що розслідування справи щодо його отруєння знаходиться на фінальній стадії, і його неважко завершити.

Ющенко наголосив, що йому багато чого відомо щодо обставин його отруєння, але він не має наміру тиснути на слідство.

Водночас, він вірить у закінчення розслідування цієї cправи.

Ющенко також наголосив, що троє осіб, "які найбільше потрібні слідству" у розслідуванні справи щодо його отруєння, наразі перебувають у Росії.

Крім того, він повторив, що поки не отримано відповіді від президента Росії Володимира Путіна, якого Ющенко особисто попросив надати допомогу у розслідуванні цієї кримінальної справи. "Відповіді немає", - зазначив український президент.

Як відомо, під час президентської виборчої кампанії восени 2004 року Ющенко був отруєний діоксином. Розслідування кримінальної справи про його отруєння досі не завершене.

20 грудня 2006 року Ющенко заявив, що був отруєний на дачі колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка. Сацюк у квітні цього року подав цивільний позов до Ющенка з вимогою спростувати цю інформацію. У червні цього року Шевченківський районний суд Києва не задовольнив вищезазначений позов Сацюка.

В інтерв’ю іноземним виданням у понеділок Ющенко звинуватив Росію у блокуванні розслідування справи про його отруєння, оскільки вона єдина не надала зразки діоксину.

При цьому Ющенко висловив переконання, що його отруєння не було "приватною акцією", однак на запитання, чи відповідальна за це Росія, сказав, що якщо дати відповідь на це питання, то слідству більше не буде що робити.

УНІАН,

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування