У Януковича визнали, що хотіли "поєднати зусилля" з заступниками Черновецького

Вівторок, 11 вересня 2007, 16:43

Один із заступників мера Києва Сергій Зімін, звільнений Леонідом Черновецьким, оскаржуватиме це рішення у суді.

Про це Зімін сказав на прес-конференції у вівторок.

За його словами, 7 вересня 3 структурні підрозділи, якими він керував, були передані у підпорядкування першого заступника мера Дениса Баса, що означає його звільнення за скороченням штату.

Зимін нагадав, що про таке звільнення згідно з законодавством його мали попередити заздалегідь, однак цього не сталося, і "це є грубим порушенням".

Водночас інший звільнений заступник мера Іван Салій не сказав, чи оскаржуватиме дане рішення у суді, однак наголосив, що "відстоюватиме своє право на працю", хоча "як радник мера є безправним".

У свою чергу голова київського осередку Партії регіонів Василь Горбаль додав, що згідно з регламентом Київради заступники мера по лінії виконавчої влади звільняються за погодженням з Кабінетом міністрів.

Однак, за його словами, жодного розпорядження щодо звільнення Зіміна на даний момент немає, хоча до Кабміну надійшов відповідний лист, на який ще немає реакції.

"Єдине що є -  надмірно швидка позиція коментарів Олеся Довгого, і в будь-якому разі ми розглядаємо цю ситуацію як предмет судового позову", - сказав Горбаль.

Він також заявив, що подібна ситуація зі звільненням заступників, так само як і з відмовою у проведення чергової сесії Київради у вересні, "почалася після збільшення чисельності фракції Партії регіонів у Київраді".

Горбаль також заперечив заяву Довгого про те, що увійшовши до складу Партії регіонів, звільнені заступники розраховували "знайти там захист".

"На момент проведення консультацій ніяких загроз щодо позбавлення посад, звичайно, не було і йшлося про те, що ми поєднуємо наші зусилля у Київраді і, не буду цього приховувати, під час виборчої кампанії у місті Києві", - сказав він.

При цьому Горбаль висловив сподівання, що сесія Київради буде проведена у вересні, "бо в іншому разі не залишається іншого шляху, ніж почати збирати підписи за її проведення".

Він також додав, що на цю сесію буде винесено питання відставку Довгого і "консультації щодо того, хто міг би очолити Київраду".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування