Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Януковичі" не хочуть змінювати "помаранчевого" голову НБУ, але він уже пішов

Вівторок, 11 вересня 2007, 16:59

Кабінет міністрів і Міністерство фінансів підтримують нинішню політику керівництва Нацбанку і не бачать необхідності в зміні його керівника Володимира Стельмаха після виборів.

Про це заявив перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров, відзначивши, що Стельмах входить до прохідної частини виборчого списку блоку "Наша Україна - Народна самооборона".

"Ми високо цінуємо ту політику, що проводить сьогоднішнє керівництво НБУ, і не бачимо ніякої необхідності в зміні керівництва", - сказав Азаров.

"Стан здоров'я, слава Богу, у Володимира Семеновича (Стельмаха) нормальний. Дай Боже йому багато років успішної роботи на посаді голови Нацбанку", - додав перший віце-прем'єр.

Азаров сказав, що висловив таку позицію уряду і Мінфіну в розмові із самим Стельмахом, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Перший віце-прем'єр у якості приклада, навів успішну роботу на посаді голови Федеральної резервної системи США Алана Грінспена, що обіймав цю посаду і після свого 80-річчя.

"Вік не перешкода. Головне - щоб голова була здрава і працювала, щоб не намагалася йти на поводу в авантюристів. Володимир Семенович усіма цими якостями володіє", - додав Азаров.

Водночас голова ради НБУ Петро Порошенко повідомив, що Стельмах з 11 вересня перебуває у відпустці, а виконувачем обов'язків голови НБУ призначений перший заступник голови центробанку Анатолій Шаповалов.

При цьому Порошенко відзначив, що, за його даними, голова НБУ не планує брати участь у виборчій кампанії і повернеться з відпустки до її завершення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування