Тимошенко озброєна для референдуму "до зубів"

Вівторок, 11 вересня 2007, 17:10

БЮТ зібрав три мільйони підписів для проведення всеукраїнського референдуму щодо нової редакції Конституції.

Про це лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила у вівторок на прес-конференції в Умані Черкаської області, повідомляє прес-служба блоку.

"На сьогоднішній день ми зібрали 3 мільйони підписів, як це передбачає 72 стаття Конституції щодо проведення всеукраїнського референдуму", - сказала лідер БЮТ.

Вона наголосила, що знаючи, наскільки прискіпливо будуть ставитися до цих підписів, було прийнято рішення продовжити роботу і зібрати близько 8 мільйонів підписів.

"Щоб було абсолютно переконливим те, що такий референдум потрібно проводити і що такий референдум мусить бути основою для розробки нової Конституції", - пояснила лідер БЮТ.

Тимошенко наголосила, що БЮТ має всі права передати 3 мільйони підписів президенту, а він, користуючись 72 статтею Конституції, мусить видати указ про проведення всеукраїнського референдуму.

"Ми дуже хотіли б, щоб цей референдум пройшов одночасно з достроковими парламентськими виборами, тому що тоді в усьому є зміни, тому що відразу підходимо по-іншому до концепції організації влади в країні", - заявила лідер БЮТ.

Тимошенко також сказала, що не впевнена у тому, що українські чиновники готові підтримати проведення такого референдуму, бо, на її думку, питання всеукраїнського референдуму несумісні з інтересами вищих чиновників країни.

Лідер БЮТ вкотре наголосила, що референдум буде обов'язково проведений, навіть якщо його не вдасться провести разом з достроковими парламентськими виборами - він буде проведений одразу після них.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування