Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко побачили, як януковичі скуповують "душі" київських депутатів

Середа, 12 вересня 2007, 13:14

Депутат Київради від БЮТ Олександр Бригинець заявляє, що Партія регіонів у Київраді скуповує мандати своїх опонентів.

"Фактично, у Київраді зараз діється те саме, що й кілька місяців тому відбулося у Верховній Раді: регіонали скуповують мандати. Виборці їм відміряли 9 місць у Київраді, але в регіоналів уже 16 карток. Не здивуюся, якщо незабаром виявиться 30", - сказав Бригинець, повідомляє "ЗаКиїв".

Таким чином, за його словами, Київрада розділена на 4 основні депутатські об'єднання - Блок Черновецького (21 депутат), Партія регіонів, "яка може скупити близько 30 депутатів", БЮТ і Блок Кличка – понад 30 депутатів, а також "вічно хитке "болото" - близько 40 депутатів, де кістяк складає "Наша Україна".

Бригинець також вважає, що у ситуації, що склалася, є кілька варіантів подальшого розвитку подій.

"Перший - знімають Олеся Довгого і регіонали ставлять свою людину, наприклад, Олександра Богатирьова, сина Раїси Богатирьової", - сказав він.

При цьому, за його прогнозами, Блок Черновецького, "Наша Україна" та інші фракції з категорії "болото" стають "сателітами регіоналів".

"За це "біло-блакитні" залишають Черновецького мером, хоча фактично повнота влади переходить до них. Це можливо у випадку, якщо у Верховній Раді буде створена коаліція на базі Партії регіонів", - вважає Бригинець.

Другий варіант розвитку ситуації, на його думку, призведе до того, що Київрада буде "паралізована" – "ні опозиція, ні "Регіони", ні Черновецький не можуть провести потрібних рішень".

"У результаті – Київрада розпущена. Це можливо, якщо коаліція у Верховній Раді буде сформован на базі БЮТ (або самостійно, або з "Нашою Україною")", - сказав він.

Як відомо, нещодавно лідери фракції БЮТ у Київраді ініціювали скликання позачергової сесії з включенням до порядку денного питань про висловлення недовіри Черновецькому й про усунення з посади Довгого.

Цю ініціативу підтримала фракція Партії регіонів. Водночас фракція "Нашої України" вважає проведення позачергової сесії недоцільним, а можливість відставки Черновецького і Довгого малоймовірною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування