Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Америці вважають, що "свята Юля" може завести українців у безвихідь

Середа, 12 вересня 2007, 13:32

Автор американського видання "The Washington Times" Майкл Капуто попереджає українців про небезпеку приходу до безальтернативних виборів.

"Якщо виборці не будуть обережні, то вони можуть опинитися в ситуації, що аналогічна американській - приреченими на голосування без реального вибору", - говорить Капуто у своїй статті "Вибори в Україні", що перекладена Иносми.ру.

"У нас в Америці двопартійна система позбавляє багатьох бажання брати участь у виборах у зв'язку з відсутністю інших варіантів", - пояснює він.

За словами Капуто, "прогулянка вересневої неділі київським Майданом показала, що Україна рухається в нашому напрямку". "Присутні усього три партії, кожна з яких є учасницею нинішньої кризи і, безумовно, розділяє відповідальність за неї", - пояснює він.

Коментуючи результати різних соціологічних досліджень в Україні, автор переходить до особистості лідера БЮТ Юлії Тимошенко:

"Розлючена і без каяття (після відставки уряд Тимошенко), вона полишила "помаранчеву коаліцію" і почала пропагандистську кампанію, що сфокусована на її мучеництві".

"Незабаром перед очима українців постало майже біблійне перетворення: її світле волосся, заплетене в косу подібно до німбу, було доповнено білими ангельськими шатами", - пише Капуто.

"Сучасна Жанна д'Арк, що також одержує потужну фінансову підтримку Москви, бореться за серця українців, що - від малого до старого - називають її просто Юлею", - додає він.

За словами Капуто, після парламентських виборів і призначення прем'єр-міністром Віктора Януковича, "Юля, нітрохи не засмутившись, використовувала парламентську трибуну для посилення своїх нападок (на президента)".

"Вона ставала головним героєм новин, її популярність росла, а помаранчеві союзники розходилися усе більше. І сьогодні "помаранчева революція" мертва, ставши жертвою її амбіцій і млявої реакції Ющенка на спроби Януковича зазіхнути на завоювання революції", - говорить автор.

Він відзначає, що "Юля закликає електорат вибирати з трьох мегаблоків замість того, щоб витрачати голоси на дрібні партії".

"Українці вчинили б правильно, не дослухавшись до заклику Сирени голосувати тільки за три великі партії і йти шляхом демократії в американському стилі", - вважає Капуто.

На його думку, українцям "набагато більше підходить багатопартійна система і створювана нею європейська за духом розмаїтість на виборах": "У парламенті голос цих малих партій може виявитися ключовим при ухвалені доленосних для України рішень".

"Але якщо вони дослухаються поради святої Юлії, то молода демократія опиниться в ще більш складній ситуації", - стверджує Капуто.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...