Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вдова Гонгадзе усе ще сподівається, що генпрокуратура почне ворушитися

Середа, 12 вересня 2007, 14:09

Вдова журналіста Георгія Гонгадзе Мирослава Гонгадзе і її представник у суді Валентина Теличенко сподіваються, що генпрокуратура проведе реорганізацію слідчого процесу, що позитивно вплине на розслідування справи.

Про це вони повідомили в середу під час прес-конференції в Києві.

Гонгадзе повідомила, що вона прибула в Україну для того, щоб поспілкуватися з представниками генеральної прокурати. Зокрема, за її словами, вона вже зустрілася з заступником генпрокурора Голомшею і слідчим по "справі Гонгадзе" Харченком.

Гонгадзе також підкреслила, що вона має намір зустрітися з генеральним прокурором Олександром Медведьком, але поки це не вдалося.

"Ми зрозуміли, що ситуація складна... необхідна реорганізація слідчої групи. Розраховую, що Голомша... зможе провести реорганізацію слідчого процесу", - сказала Гонгадзе.

У свою чергу Теличенко відзначила, що кадрова політика не знаходиться в компетенції Голомши. Разом з тим вона підкреслила: "Микола Ярославович (Голомша)... ще покаже свою ефективність, але він повинен мати для цього підтримку президента і достатню сміливість".

Разом з тим Теличенко сказала, що в неї особисто немає довіри до того, що в даний час таємниця слідства у "справі Гонгадзе" збережена. Однак вона підкреслила, що в слідства є "фантастичні напрацювання" щодо розслідування справи по замовниках злочину.

За словами Теличенко, слідство має більш наполегливо працювати в частині забезпечення використання доказів, які має намір надати екс-майор держохорони Микола Мельниченко.

"Він (Мельниченко) є важливим (свідком ) тільки якщо насправді надасть пристрій і записи", - відзначила вона, додавши, що відповідальність за розкриття злочину, у кінцевому рахунку, лежить саме на главі держави. Вона також додала, що змінювати генпрокурора можна, але це може і не вплинути на ефективність розслідування справи.

У свою чергу Гонгадзе підкреслила, що їй незрозумілі мотиви зміни складу слідчої групи по розслідуванню справи, а також підкреслила, що проблемою є небажання Мельниченка співробітничати з Генпрокуратурою.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування