Ющенка просять посприяти кримінальним справам проти двох генпрокурорів

Середа, 12 вересня 2007, 14:12

Вдова журналіста Мирослава Гонгадзе заявляє, що загальним висновком звіту є те, що справа розслідування вбивства Георгія не просувається.

Про це в середу повідомляє ІМІ з посиланням на "Радіо Свобода".

"Загальний висновок звіту: розслідування справи Гонгадзе зараз абсолютно не просувається, воно застопорилося і, на жаль, є дуже багато чинників, які зупиняють цей процес розслідування", - зазначила Мирослава Гонгадзе.

"Це і відсутність достатньої політичної волі, і, можливо, певні підводні камені в самій прокуратурі, які зацікавлені в дискредитації керівництва країни", - додала вона.

Водночас в самому звіті журналісти закликають генерального прокурора оприлюднити, не порушуючи правничі обмеження будь-якого кримінального розслідування, пріоритети слідчих дій стосовно замовників та організаторів убивства Гонгадзе.

Також вони вимагають від нього повідомити план дій розслідування в контексті залучення інформації про систему залякування в МВС та порушити кримінальні справи проти тих, хто перешкоджав розслідуванню справи Гонгадзе на попередніх стадіях.

Також вони вимагають порушити кримінальні справи проти тих, хто знищував документи, пов'язані зі справою Гонгадзе, та вжити заходів, щоб зберегти аналогічні документи, чий термін зберігання добігає кінця.

Також журналісти вимагають від генпрокурора "публічно роз’яснити, яких заходів було вжито, аби залучити майора Мельниченка як свідка до судового процесу та отримати для суду оригінали записів й апаратуру; а за необхідності, порушити відповідну кримінальну справу.

Також в звіті журналісти закликають президента та уряд України наказати МВС вжити заходів, щоб заохотити працівників розказати про випадки злочинної діяльності та зловживання службовим становищем, пов'язані зі справами Подольського та Гонгадзе, а також про систему залякування, в якій вони брали участь.

Також журналісти закликають президента та уряд просити Генпрокурора розслідувати дії колишнього Генпрокурора Геннадія Васильєва у справі Гонгадзе, з перспективою порушення кримінальної справи.

Також вони просять позбавити колишнього Генпрокурора Михайла Потебенька наданої йому почесної державної нагороди та просити нинішнього Генерального прокурора розслідувати його дії у справі Гонгадзе, з перспективою порушення кримінальної справи.

ІМІ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...