Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гонгадзе не розуміє, хто з політиків гальмує справу її чоловіка

Середа, 12 вересня 2007, 14:30

Вдові журналіста Георгія Гонгадзе Мирославі Гонгадзе складно зрозуміти, хто саме з політиків зацікавлений у тім, щоб гальмувати розслідування справи про убивство її чоловіка.

Про це вона заявила на прес-конференції в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Вона також назвала проблемою відмову співпрацювати з прокуратурою Миколи Мельниченка.

"Сьогодні ще одна проблема в слідства - уже рік ми не можемо домогтися співробітництва з Миколою Мельниченком", - сказала вона.

Гонгадзе відзначила, що вже є згода експертів Ради Європи і ФБР на проведення експертизи (пристрою запису) і вони чекають відповідної постанови на проведення експертизи.

За її словами, між Мельниченком і прокуратурою відбувається "певна гра" і попросила екс-майора держохорони визначитися - буде він надавати пристрій для запису чи ні.

"Поки він не працює ефективно зі слідством", - сказала Гонгадзе.

У той же час, як повідомляє адвокат Мельниченка Павло Сичов, той у вівторок повернувся в Україну після операції в Німеччині.

Майора відразу госпіталізували в одну з медичних установ Києва для продовження курсу реабілітації, повідомив адвокат.

При цьому він відзначив, що зараз Мельниченко почувається краще і готується зробити низку публічних заяв.

Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області було виявлене обезголовлене тіло, яке, за висновками експертів, могло належати журналістові. Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом убивства.

Замовники убивства дотепер не встановлені.

19 грудня 2005 року Апеляційний суд Києва почав попереднє судове слухання справи за обвинуваченням виконавців убивства Гонгадзе. Обвинувачувані - колишні офіцери міліції Валерій Костенко, Микола Протасов (перебувають під вартою), Олександр Попович (на підписці про невиїзд). Ще один обвинувачуваний в убивстві журналіста, екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексій Пукач, знаходиться в розшуку.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування