Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Секретаріат розгледів у діях Кабміну ознаки рейдерства

Середа, 12 вересня 2007, 15:20

Секретаріат президента обвинувачує Кабінет Міністрів у спробах здійснення рейдерських атак на державні підприємства України.

Про це заявив на брифінгу в середу керівник служби секретаріату президента з питань забезпечення зв'язків з Верховною Радою і Кабінетом Міністрів Ян Берназюк, повідомляє Ліга.

Берназюк підкреслив, що останні рішення Кабміну складно охарактеризувати інакше, як рейдерські атаки на держпідприємства України.

Зокрема, він підкреслив, що Кабінет Міністрів довільно трактує закони України і приймає рішення, що надалі скасовуються указами президента.

Зокрема, як відзначив Берназюк, рішення Кабміну про призначення п'яти членів наглядової ради державних банків "Укрексімбанк" і "Ощадбанк" суперечить указові президента.

Також він нагадав рішення Кабінету Міністрів про те, що розрахунки в газовій сфері повинні проводитися тільки через спільне підприємство "Укргаз-Енерго".

Берназюк підкреслив, що фактично цим була створена ситуація, коли всі кошти повинні бути монопольно концентровані в даного суб'єкта господарювання, і тільки втручання президента дозволило стабілізувати ситуацію на газовому ринку.

Берназюк також відзначив, що останнім часом така лінія поведінки Кабінету Міністрів щодо безпідставного відчуження держмайна набирає обороти.

Політика уряду відносно НАК "Нафтогаз України" теж була піддана критиці секретаріату президента. Берназюк, зокрема, підкреслив, що уряд не робить висновки з фінансового становища цього підприємства, і це теж може мати плачевні наслідки для держави.

"Поводження Кабміну і рішення, які ухвалюються на засіданнях уряду, говорять про те, що уряд не вживає адекватних заходів для збереження державної власності, навпаки, деякі його рішення говорять про стимулювання або створення механізмів для неконтрольованого відчуження низки важливих стратегічних об'єктів", - відзначив Берназюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...