Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПУТІН НАЗВАВ ПРІЗВИЩЕ ПОТЕНЦІЙНОГО СПАДКОЄМЦЯ

Середа, 12 вересня 2007, 15:51

Президент Володимир Путін вніс на розгляд Держдуми кандидатуру прем'єра - це голова Росфінмоніторингу Віктор Зубков.

Про це заявив спікер Держдуми Борис Гризлов, повідомляє РИА Новости.

Спікер висловив пропозицію депутатам розглянути кандидатуру Зубкова в найближчу п'ятницю. За його словами, у четвер у всіх фракцій Держдуми буде можливість зустрітися з кандидатом у прем'єри.

Раніше у секретаріаті президента України заявили, що українська сторона довела, що може працювати з усіма російськими урядами.

На прохання прокоментувати відставку російського уряду, заступник глави секретаріату президента Олександр Чалий сказав, що "це рішення є внутрішньою справою Російської Федерації - ми його поважаємо".

У свою чергу прем'єр-міністр Віктор Янукович висловив переконаність, що відставка голови уряду Росії Михайла Фрадкова не позначиться на розвитку україно-російських відносин.

Водночас російські експерти означили відставку уряду РФ як початок реалізації "плану Путіна - з переходу влади в Росії". Таку думку висловив співголова "Ділової Росії", головний редактор журналу "Експерт" Валерій Фадєєв.

"Ця відставка означає реалізацію президентської схеми переходу влади, що містить у собі новий парламент, новий уряд і нового президента", - сказав він.

Подібну думку висловив директор Інституту політичних досліджень Сергій Марков: "Це один з етапів передачі влади від Володимира Путіна до одного з членів його команди. При цьому політика і команда в цілому збережуться колишніми".

Рішення про відставку уряду означає, що кандидатура наступного президента Росії визначена, зазначив голова Центру політичної кон'юнктури Костянтин Сімонов.

"Президент, очевидно, остаточно визначив, хто буде цією людиною. Новий голова кабінету міністрів і буде запропонований як спадкоємець", - заявив Сімонов.

Він нагадав, що подібний механізм був реалізований у 1999 році, коли перед тим, як бути обраним президентом, Володимир Путін обіймав посаду голови уряду РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування