Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд дозволив не повідомляти прикордонникам про повернення перед виборами

Середа, 12 вересня 2007, 17:25

Окружний адміністративний суд Києва визнав неправомірною вимогу Державної прикордонної служби заповнювати громадянами картку тимчасового обліку під час перетину кордону.

Про це заявив заступник керівника штабу блоку "Наша Україна – Народна самооборона" Микола Оніщук, повідомляє прес-служба блоку.

За його словами, рішення було ухвалено у вівторок "за позовом громадянина України Голоднюка".

"Громадяни України, які до 30 вересня цього року будуть перетинати кордон України, не мають бути зобов'язані заповнювати будь-які картки окрім тих, які стосуються власне правил перетину державного кордону, встановлених законом про порядок в'їзду і виїзду громадян так і відповідною постановою Кабміну, яка регулює ці відносини", - пояснив Оніщук.

"Єдиним документом, який подається громадянином України є його паспорт та митна декларація", - заявив представник "Нашої України – Народної самооборони".

"Ніхто не може бути обмежений в праві взяти участь у голосуванні лише з тих мотивів, що він повернеться до своєї країни в п'ятницю, суботу чи у день голосування", - наголосив Оніщук.

Він нагадав, що президент звернувся до КС з приводу визнання такими, що не відповідають Конституції обмеження, які встановлені законом про вибори народних депутатів, щодо громадян України, які виїхали за кордон і в період за три дні до початку виборів не зможуть повернутися в Україну.

За словами Оніщука, КС порушив відповідне провадження за поданням президента і прийняв рішення здійснити слухання невідкладно і провести його в усній формі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування