Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін відмовляється бути заручником Ющенка

Середа, 12 вересня 2007, 19:09

Кабінет Міністрів наголошує, що бюджет держави не може бути заручником виборчих процесів.

Про це йдеться в заяві Кабміну, поширеній у середу.

"Уряд України у ході підготовки проекту Державного бюджету на 2008 рік враховував і буде враховувати різні конструктивні пропозиції, але не ультиматуми та передвиборчі нападки", - йдеться в заяві.

"Ні Конституція України, ні Бюджетний кодекс, ні Закони України не передбачають такої норми, як "соціальні ініціативи президента України", а також не містять права президента ультимативно вимагати введення до бюджету будь-яких норм", - наголошує прес-служба Кабміну.

В Кабміні переконані, що соціальні ініціативи президента "не підкріплені реальними ресурсами економіки та становлять реальну загрозу виникнення дисбалансу бюджету та порушення макроекономічної стабільності, розгортання інфляційних процесів за сценарієм 2005 року".

Прес-служба Кабміну вказує, що вартість ініціатив президента на 2008 рік становить понад 41 млрд. грн., тобто більше 5% ВВП або 16,5% обсягу зведеного бюджету.

В уряді наголошують, що єдиним додатковим джерелом фінансування ініціатив, за пропозиціями секретаріату президента, є штучне завищення номінального ВВП на 2008 рік.

"Завищення, винятково, за рахунок волюнтаристського підвищення дефлятора ВВП, тобто збільшення інфляції на 6,8 відсоткових пункти понад урядовий прогноз, на що Кабінет Міністрів, який відповідає за стабільний соціально-економічний розвиток держави, не може погодитися", - йдеться в заяві.

Після цього Кабмін на сторінку викладає свою програму підвищення добробуту громадян, яка передбачає зокрема:
- запровадження нових розмірів мінімальної заробітної плати з 1 січня 2008 року - 505 гривень на місяць,
- значне підвищення розмірів соціальних гарантій при народженні другої дитини та наступних дітей,
- підвищення майже удвічі розмірів мінімальних стипендій для учнів професійно-технічних та студентів вищих навчальних закладів тощо.

"Уряд України ще раз наголошує, що бюджет держави не може бути заручником виборчих процесів. Політичне опонування, яке у певних політичних сил базується на голому популізмі, не повинно позначитися на якості держбюджету", - зазначають у Кабміні.

"Він має бути реалістичний, збалансований, справедливий та націлений на соціально-економічний розвиток країни. Саме такий проект Державного бюджету на 2008 рік пропонує суспільству Кабінет Міністрів", - йдеться в заяві уряду.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування