Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія погодилась, щоб Україна дослідила її діоксин

Середа, 12 вересня 2007, 19:34

Генеральна прокуратура повідомляє про згоду правоохоронних органів Російської Федерації на дослідження зразків діоксину російського виробництва у рамках розслідування справи про отруєння кандидата у президенти Віктора Ющенка.

Про це в середу повідомляє прес-служба Генпрокуратури у відповідь на "численні" звернення журналістів щодо надання інформація про хід розслідування кримінальної справи про отруєння Ющенка.

"Слідчі Генпрокуратури України вживають усі заходи, необхідні для повного і всебічного розслідування цього злочину. У рамках слідства здійснюються контакти із міжнародними структурами, які можуть сприяти встановленню обставин скоєння злочину", - заявляють у ГПУ.

Водночас у Генпрокуратурі зазначають, що "практика обміну службовою інформацією між правоохоронними органами різних країн є повсякденним відпрацьованим правовим механізмом".

"Зокрема, така співпраця відбувається між Генпрокуратурами України та Російської Федерації у справі розслідування отруєння президента Віктора Ющенка", - йдеться у повідомленні ГПУ.

"Так, Генпрокуратура у грудні 2006 року надіслала до Генпрокуратури РФ звернення щодо надання зразків діоксину. Сьогодні Генпрокуратурою України одержано згоду від правоохоронних органів Російської Федерації на їх дослідження", - додає прес-служба.

Крім того, Генпрокуратура України закликає не політизувати питання розслідування даної кримінальної справи, а також запевняє, що у встановлених законом межах про результати досудового слідства буде повідомлено громадськість.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування