Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін закликає Ющенка припинити "блокаду"

Середа, 12 вересня 2007, 20:05

Кабінет міністрів звинувачує президента Віктора Ющенка у створенні загрози виконанню держбюджету на 2007 рік.

Так у прес-службі уряду відреагували на указ Ющенка про призупинення дії постанови Кабміну щодо приватизації "Одеського припортового заводу".

У заяві нагадується, що президент "неодноразово письмово вимагав від уряду виконання плану надходжень від приватизації, і, зокрема, наполягав на приватизації ВАТ "Одеський припортовий завод".

На думку Кабміну, "мотивація указу не витримує критики, оскільки зводиться до того, що приватизація заводу за нинішніх умов взагалі не може бути здійснена".

"То ж чому президент неодноразово наполягав на приватизації саме цього об’єкта?", - запитують в уряді.

"Своїм рішенням президент нехтує своєю частиною відповідальності за виконання закону про держбюджет на 2007 рік, який він підписав, і в якому доходи від приватизації – чимала складова", - відзначається у заяві уряду.

Крім того президента звинувачують в ускладненні "практичного виконання доходної частини бюджету, тобто, створенні серйозного ризику для безперебійної виплати підвищених за спільною згодою уряду і президента зарплат, пенсій, соціальних допомог, компенсацій та дотацій".

Своїм указом Ющенко "посилає вкрай негативний сигнал інвесторам, сприяння яким сам же визначив пріоритетом діяльності і уряду, і президента".

"Свідомо створює загрозу для виконання бюджету і 2008 року, оскільки знає, що з процедурних причин продаж акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" може не завершитись поточного року", - додається в повідомленні.

Таким чином, вважають у Кабміні, президент "продовжує надумане блокування діяльності уряду, пояснити яке можна тільки бажанням сприяти опонентам чинного уряду у виборчій кампанії".

"Заручником у цьому протистоянні президент робить наших людей – бюджетників, пенсіонерів, малозабезпечених, тих, хто потребує соціального піклування. Заручником президент також робить економіку України", - зауважується у заяві Кабміну.

"Безумовно, уряд, попри штучні перепони, виконає бюджет і здійснить плани соціально-економічного розвитку", - заявляють в Кабміні.

"Але ми попереджаємо про неприйнятний ризик продовження протистояння і закликаємо президента повернутися до конструктивної співпраці з актуальних питань життєдіяльності країни", - додається у заяві.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...