Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко обіцяє домагатися відкритості "справи Гонгадзе"

Середа, 12 вересня 2007, 22:09

Президент Віктор Ющенко має намір домагатися відкритості і публічності судового процесу у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

"Я буду звертатися до Верховного Суду і в суд, у компетенції якого буде розгляд справи, для того, щоб розгляд справи був публічним", - сказав він журналістам в Ужгороді в середу.

Ющенко додав, що зустрічався з вдовою Георгія Мирославою Гонгадзе, що прибула в Київ, і повідомив їй про хід слідства. 16 вересня виповниться 7 років з тих пір, як зник Гонгадзе.

Раніше колегія суддів Апеляційного суду Києва, що розглядає справу за обвинуваченням виконавців убивства журналіста, оголосила закритими засідання, на яких будуть оголошуватися обвинувальний висновок, допитуватися підсудні і досліджуватися матеріали справи, що містять державну таємницю.

В інших випадках засідання буде відкритим, однак буде заборонена фото-, аудіо- і відеозйомка. Разом із тим, можна буде записувати на диктофони, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, що, за висновками експертів, міг належати журналісту.

Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом вбивства. Замовники вбивства дотепер не встановлені.

19 грудня 2005 року Апеляційний суд Києва почав попереднє судове слухання справи за обвинуваченням виконавців убивства Гонгадзе.

Обвинувачувані - колишні офіцери міліції Валерій Костенко, Микола Протасов (перебувають під вартою), Олександр Попович (на підписці про невиїзд).

Ще один обвинувачуваний в убивстві журналіста, екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексій Пукач знаходиться в розшуку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування