Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС радить Україні замість референдумів навести лад у Раді

Четвер, 13 вересня 2007, 10:34

Верховний представник ЄС зі спільної зовшішньої політики й політики безпеки Хав'єр Солана вважає референдум про статус російської мови і позаблоковий статус України, що ініціює Партія регіонів, "не найважливішим завданням".

На думку Солани, Україна мала б спершу розібратися з діяльністю своїх владних органів, і в першу чергу парламенту, повідомляє Радіо "Свобода".

"Я думаю, що такій країні, як Україна, дуже потрібно стабілізувати парламентське життя. Наскільки ми знаємо, одна з проблем, з якою стикалася Україна, – це парламентське життя, яке не відрегульоване", - зазначив представник ЄС.

"Політичні партії не є ясними, не є згуртованими. Політики часто міняють партії. Я думаю, що політичний вибір в Україні не є чітким. У цьому контексті я думаю, що проводити референдум – не найважливіше завдання", - додав він.

"Натомість слід ухвалити важливі рішення для того, щоб зміцнити владу, внести ясність у законній владі через парламентську демократію – я думаю, це було б набагато важливіше", – наголосив верховний представник ЄС.

Як відомо, Солана буде одним із учасників із боку Євросоюзу саміту Україна – ЄС 14 вересня в Києві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування