Рудьковському обіцяють 7 років за теракт

Четвер, 13 вересня 2007, 13:00

Служба безпеки підготувала подання до Генпрокуратури щодо порушення кримінальної справи проти міністра транспорту і зв'язку Миколи Рудьковського за неправдиві повідомлення щодо підготовки терактів.

Про це на брифінгу в четвер повідомила речник СБУ Марина Остапенко.

"Слідчі СБУ підготували подання до Генпрокуратури стосовно порушення кримінальної справи за 259 статтею кримінального кодексу - неправдиве повідомлення", - сказала вона.

На уточнююче питання журналістів, що загрожує Рудьковському у разі доведення його вини, вона зазначила, що ця стаття передбачає  "від адміністративного до кримінального покарання".

При цьому вона додала, що "якщо це рецидив", то стаття передбачає покарання до семи років позбавлення волі.

На питання журналістів, чи можна вважати останню заяву Рудьковського про підготовку терактів рецидивом, Остапенко відповіла:

"Заяви (до правоохоронних органів) він не писав, але кілька разів намагався пояснювати аварії на транспорті терактами".

Водночас вона додала, що визначати міру покарання для Рудьковського буде слідство.

Крім того, за словами Остапенко, СБУ встановила, що стаття на одному з інтернет-сайтів, на яку посилався Рудьковський, роблячи свої заяви, "була замовною".

"Зараз СБУ встановлює причетність в тому числі і посадовців Мінтрансу до замовлення цієї статті", - додала вона.

При цьому вона зазначила, що у статті йшлося про причетність секретаріату президента до ймовірних терактів, а сама стаття носила "гіпотетичний характер".

За словами Остапенко, сам Рудьковський зізнався, що не має жодної інформації про теракти, "крім тієї, яку прочитав в Інтернеті".

При цьому вона висловила здивування, що Рудьковський проігнорував 112 повідомлень СБУ про незадовільний стан транспортної галузі.

""

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування