"Регіони" вже не хочуть перегляду результатів виборів

Четвер, 13 вересня 2007, 13:26

Партія регіонів заявляє, що не зацікавлена в оскарженні результатів дострокових виборів, тому започатковує проект "Правовий моніторинг виборчої кампанії" для відстеження та реакції на будь-які порушення під час виборчої кампанії.

Проект здійснюватиме юридичний департамент виборчого штабу Партії регіонів, заявив його керівник Юрій Мірошниченко.

За його словами, в межах моніторингу здійснюватимуться два великих блоки роботи: "Перший пов'язаний із відстежуванням тих порушень, які будуть відбуватися протягом виборчої кампанії".

"І, відповідно, всі ті порушення, які будуть фіксуватися з боку наших активістів, ми будемо відстежувати і негайно на них реагувати. Для цього у нас відбуватиметься внутрішній правовий аудит", - додав Мірошниченко.

Крім того він додав: "Якщо у журналістів або у громадян України взагалі будуть якісь факти порушення законодавства з боку активістів, які агітуватимуть за Партію регіонів, - будь ласка, ми звертаємося до вас з тим, щоб ви негайно повідомляли нам про це, і ми будемо усувати ці порушення".

"Оскільки для Партії регіонів чесність, прозорість і демократичність цих виборів є надзвичайно важливим завданням", - наголосив Мірошниченко, пояснивши це переконаністю у перемозі Партії регіонів на цих виборах і в тому, що вона сформує коаліцію, а потім - і уряд.

"Ми не зацікавлені, щоб ці вибори були оскаржені, ми не зацікавлені, щоб влада, яка буде формуватися після утворення нового парламенту, піддавалася сумніву або називалася нелегітимною", - заявив представник "Регіонів".

Він додав, що крім проведення моніторингу Партія регіонів буде робити щотижневі доповіді і прес-конференції: "Це буде серія прес-конференцій, які називатимуться "Чесні вибори під загрозою". Тобто ми щотижнево будемо аналізувати ці загрози".

Щодо існування загроз вже сьогодні, Мірошниченко заявив, що "це, насамперед, створення штучних підстав для скасування виборів, це застосування адміністративного ресурсу, це тиск на конституційні органи, і, в першу чергу, – ЦВК і суддів".

"Це, безперечно, і проблеми, пов'язані з тиском на засоби масової інформації, це - маніпулятивні технології, і як їхній прояв – чорний піар", - додав "регіонал".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News