СБУ знайшла в Рудьковського зловживань ще на 22 мільйони

Четвер, 13 вересня 2007, 14:29

Служба безпеки України порушила кримінальну справу щодо зловживань посадовими особами Міністерства транспорту і зв'язку, які призвели до втрат державних коштів в особливо великих розмірах.

Про це заявила в інтерв'ю журналістам прес-секретар голови СБУ Марина Остапенко, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

За її словами, кримінальна справа була порушена 10 вересня на підставі перевірок, проведених Головним управлінням ревізії і контролю фінансово-господарської діяльності "Укрзалізниці".

У ході досудового слідства встановлено, що розкрадання державних коштів відбувалося шляхом корегування річних планів матеріально-технічного забезпечення галузі.

Як зазначила Остапенко, це вже друга кримінальна справа, першу було порушено з того ж приводу 2 серпня цього року.

Як з'ясувалося, зловмисники уклали свідомо збиткові угоди на закупівлю техніки за значно завищеними цінами і перерахували гроші через низку фіктивних фірм на рахунки фізичних осіб, які за винагороду надали свої паспорти і до зняття готівки жодного відношення не мали.

У результаті кошти знімали з банківських рахунків сумами від 100 тис. грн. до 1,5 млн. грн., у результаті чого в цілому державі було нанесено збитків на суму понад 22,5 млн. грн.

Водночас Остапенко зазначила, що посадові особи Мінтрансу, причетні до реалізації цієї злочинної схеми, досі працюють у системі "Укрзалізниці".

Також вона повідомила, що цього року за матеріалами СБУ порушено 127 кримінальних справ щодо протиправних проявів і зловживань у транспортному комплексі України.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування