Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прикордонники заявляють, що суд не звільняв українців від тимчасового обліку

Четвер, 13 вересня 2007, 16:36

Державна прикордонна служба заявляє, що суд не скасовував тимчасового обліку громадян України, що перетинають державний кордон.

Про це йдеться у відповідній заяві для ЗМІ Держприкордонслужби, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

За інформацією служби, вона продовжує здійснювати облік відповідно до чинного законодавства.

У заяві відзначається, що "у ЗМІ з'явилася інформація про рішення Окружного адміністративного суду Києва за позовом громадянина Голоднюка, з якого випливає, що нібито "суд скасував положення про тимчасові картки обліку на кордоні", що не відповідає дійсності".

Положення інструкції про порядок тимчасового обліку громадян України, що перетинають держкордон України, що затверджена наказом адміністрації Держприкордонслужби, зареєстрованим у Міністерстві юстиції, суд не скасовував, йдеться в заяві.

З урахуванням зазначеного, органи охорони держкордону продовжують здійснювати тимчасовий облік громадян України, що перетинають державний кордон.

Як відомо, 12 вересня заступник керівника штабу блоку "Наша Україна – Народна самооборона" Микола Оніщук заявив, що Окружний адмінсуд Києва визнав неправомірною вимогу прикордонної служби заповнювати картку тимчасового обліку під час перетину громадянами України кордону на період до проведення виборів.

Він повідомив, що напередодні суд ухвалив рішення, яким цілком задовольнив вимоги Голоднюка про те, що під час перетину громадянами України держкордону на період до проведення виборів, вимога працівників органів Держприкордонслужби про обов'язкове заповнення картки тимчасового обліку є неправомірною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування