Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко розповів, як до Черновецького ходила людина з 90 мільйонами вкраденого

Четвер, 13 вересня 2007, 18:00

Лідер Блоку "Наша Україна – Народна Самооборона" Юрій Луценко наполягає на причетності Степана Черновецького та "Правекс-банку" до афери "Еліта-центр".

Про це він заявив на прес-конференції у четвер у відповідь на інформацію про те, що Черновецький подав позов проти нього за попередні заяви, повідомляє прес-служба блоку.

"У Черновецького останнім часом загострилися хворобливі реакції на будь-яку критику проти нього. Я думав, що одну тему Еліта-центру він омине, адже Черновецький тут надзвичайно вразливий, ця тема для нього є смертельно небезпечною", - сказав Луценко.

Як доказ, Луценко продемонстрував лист народного депутата Черновецького на ім’я Президента України з "молитвою" про те, щоб Луценко не сказав нічого про Еліту-Центр до дати виборів 30 вересня.

"Він просив аби ніякої інформації не поширювалося до дати голосування, особисто просив мене почекати з викликом на допит свого сина Степана Черновецького, який проходить фігурантом у цій справі пограбування тисяч киян", - сказав він.

Луценко розповів, що "за показами охоронців, людина, що називала себе Волконським (він змінював прізвище щонайменше 5 разів під час своїх афер у РФ та на Україні), завжди завозила сумки з готівковими коштами в приміщення Правекс-Банку, звідки потім виходила із Степаном Черновецьким і вони відзначали цю чудову вдалу для них подію".

"Практично половина із 90 мільйонів вкраденого проходила по рахунках Правекс-Банку", - зауважив він.

"Єдина людина, яка поки що засуджена по цій афері - Терентьєв А.В. - виконував роль, відведену йому Волконським. Його призначили начальником відділу продажу ТОВ НДЦ Прогрес - однієї з фірм, що складала Еліта-центр. Він підписував фінансові та інші документи тощо", - розповів Луценко.

"В своїх показах на суді, на підставі яких він отримав кримінальний термін, він вказував на ключову роль сімейства Черновецьких, які чітко знали механізми і сприяли діяльності Еліта-центру", - заявив він.

"Зважаючи на ці обставини, сімейству Черновецьких потрібно готуватися до інших судів, одразу після зміни влади", - переконаний Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування