Балога не сприймає хамську лексику Кабміну і "бАзаровщину"

Четвер, 13 вересня 2007, 18:39

Глава секретаріату президента Віктор Балога закликає уряд не перекладати на команду президента вину за прорахунки в економічній сфері.

Про це йдеться в його заяві, поширеній у четвер.

За словами Балоги, з наближенням 30 вересня – дня позачергових виборів до Верховної Ради – з боку уряду дедалі частіше лунають коментарі та заяви, в яких "чимдалі менше правди, натомість чимдалі більше безсоромних перекручувань, неприкритого популізму та брутальності".

"На жаль, постійною стає практика, коли високопоставлені чини Кабінету Міністрів тиражують свої висловлювання, які замішані на кричущій некомпетентності, явній нещирості і непристойності. Дехто з галасливих міністрів, очевидно, набув цих якостей ще при народженні", - вважає Балога.

На думку керівника президентського секретаріату, твердження лідера Партії регіонів Віктора Януковича про те, що розпуск парламенту викликав зростання споживчих цін, свідчить про активний пошук "регіоналами" причин, які можуть хоча б якось виправдати системні економічні прорахунки коаліційного Кабінету Міністрів.

"Уряд на чолі з В. Януковичем, розуміючи, що популярність ПР у народі невпинно знижується, вдався до перевіреної тактики перекладання з хворої голови на здорову. Нинішній Кабмін показав, що він хронічно нездатний визнавати власні помилки. Адже саме внаслідок діяльності цього уряду ми побачили значно збільшені тарифи ЖКГ, ціни на продовольство і бензин", - наголосив Балога.

При цьому глава секретаріату звернув увагу, що перший віце-прем’єр-міністр Микола Азаров запевняв: стрибок цін на продукти харчування викликаний поганою погодою під час збирання врожаю та несприятливою кон’юнктурою на світових продовольчих ринках.

"Напевно, в уряді є кілька каналів інформування керівництва: один для Прем’єр-міністра, інший – для його заступника. Імовірно, що свою версію цінового форсажу оприлюднить і міністр економіки пан Кінах. Панове урядовці, визначте спільну легенду!"

Балога вважає, що однією з причин некомпетентності Кабінету Міністрів є відсутність затвердженої програми його діяльності.

Водночас, за його словами, постійні закиди з боку Кабінету Міністрів на адресу секретаріату президента, щедро "пересипані хамською лексикою і непристойними зворотами, є недолугою спробою прикрити атрофовану урядову політику".

"Свого часу нинішня палка прихильниця Партії регіонів Інна Богословська пішла з високої посади на знак протесту проти явища, яке вона назвала "азаровщиною". Численні докори Президентові та Секретаріату в нібито перешкоджанні ефективній роботі уряду дають підстави говорити про народження модифікованого варіанту – "базаровщини", – сказав Балога.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування