Черномирдін поставив Росії й Україні "тверду трійку"

Четвер, 13 вересня 2007, 19:23

Посол Росії в Україні Віктор Черномирдін оцінює російсько-українські відносини на "тверду трієчку" за п’ятибальною шкалою.

Про це посол заявив в інтерв`ю журналу "Профіль", повідомляє УНІАН.

Віктор Черномирдін незадоволений рівнем присутності російського бізнесу в Україні.

"Він досить низький. Ми стоїмо десь на сьомому місці серед усіх інвесторів в українську економіку - це абсолютно нас не прикрашає і мене дивує. Адже як ніхто інший ми, росіяни, адаптовані до такої ситуації, тому що самі пройшли через це. У нас є величезні можливості: зараз в Росії компанії працюють стабільно, впевнено, спокійно", - заявив посол.

На його думку, росіяни так "мляво" поводяться щодо України через те, що не знають, з ким вирішувати ці проблеми.

"Тут теж має бути адекватна оцінка - як розвернути ці відносини, якщо українська сторона перманентно перебуває у виборах? Але я абсолютно впевнений - все стане на свої місця", - зазначив посол.

Черномирдін також назвав серед перепон те, що в Україні не дуже хочуть присутності російського бізнесу.

"Я не керуюся якимись припущеннями: ми це бачимо, читаємо в пресі. Тут хочуть до інвестицій приліпити особу. Яке це має відношення до економіки? Чим більше йдуть інвестиції, тим краще розвивається держава і вирішуються проблеми в країні. Усі світові держави працюють на те, щоб зробити себе привабливим, а тут все виворіт-навиворіт. Така ситуація багато що ускладнює", - заявив посол.

"Тому треба розуміти, що при політичній нестабільності інвестор поводиться дуже обережно. І чекати, щоб пішов широкий потік - марно. Цього ніколи не буде при нестабільній ситуації. Правильно кажуть - гроші люблять тишу", - зазначив Черномирдін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування