Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Потенційний президент РФ збирається підсилювати оборону

П'ятниця, 14 вересня 2007, 12:45

Кандидат у прем'єр-міністри Росії Віктор Зубков заявив, що російська нафта, газ та інші природні ресурси повинні приносити більш відчутну віддачу.

Виступаючи в Держдумі в п'ятницю, він висловився за необхідність раціонального використання російських природних ресурсів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Також кандидат на посаду прем'єра вважає одним з головних пріоритетів для країни підйом оборонно-промислового комплексу: "Кошти для цього в бюджеті передбачені". При цьому він відзначив, що "головною задачею для нас є створення інноваційної економіки".

За словами Зубкова, необхідно "забезпечити реалізацію цілої низки системоутворювальних проектів в інноваційній сфері, в електроенергетиці, в інфраструктурних галузях і житлово-комунальному господарстві".

При цьому кандидат у прем'єри заявив, що вважає пріоритетом нового уряду, що він може очолити, забезпечення стабільності в економіці і громадському житті Росії.

Крім того Зубков вважає за необхідне "додати більшої динаміки всій роботі уряду". За його словами, це можна зробити "як за рахунок більш ефективної структури, так і за рахунок підвищення персональної відповідальності членів кабінету".

Кандидат у прем'єри також заявив, що цензури на російському телебаченні не буде: "Цензуру, звичайно, зараз вводити, напевно, ми не будемо. І не треба цього робити".

Відповідаючи на питання депутатів, Зубков сказав, що має намір конструктивно співпрацювати з різними політичними партіями. При цьому він ухилився від прямої відповіді на питання, чи буде він вступати до якої-небудь партії.

Як відомо, у п'ятницю Держдума обговорює кандидатуру Зубкова на посаду прем'єра РФ. За повідомленням РИА Новости, Зубков прибув у Думу за півгодини до початку обговорення.

Кандидат приїхав у строгому темному костюмі і світло-синій краватці в смужку, що вдало гармоніювала з такою ж краваткою спікера нижньої палати.

У Держдумі вжиті посилені заходи безпеки, коридор, по якому проїхали Зубков, а також керівництво Держдуми, посилено охороняється представниками ФСО.

У середу президент РФ Володимир Путін прийняв відставку прем'єра Михайла Фрадкова і вніс у Держдуму кандидатуру голови Росфінмоніторинга Віктора Зубкова на посаду глави кабінету міністрів. У четвер Зубков зустрічався з думськими фракціями.

Кандидатуру Зубкова після його зустрічі з фракціями в четвер обіцяли підтримати "Єдина Росія", "Справедлива Росія" і ЛДПР. Проти обіцяли голосувати члени фракції КПРФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування