У "Регіонах" вважають, що пояснювати людям про НАТО – проблема НАТО

П'ятниця, 14 вересня 2007, 12:58

Партія регіонів вважає необов'язковим проведення роз'яснювальної роботи серед громадян відносно НАТО перед проведенням ініційованого ними референдуму про позаблоковий статус України.

Така думка пролунала в інтерв'ю керівника передвиборного штабу Партії регіонів Бориса Колесникова газеті "Факти і коментарі".

"Це проблеми маркетингової політики НАТО, а не українців. У них було достатньо часу за 16 років незалежності України, щоб роз'яснити, що таке Альянс", - заявив він.

За словами керівника штабу Партії регіонів, "нашій країні цілком під силу забезпечувати власну обороноздатність" і "гострої необхідності в тому, щоб шукати чийогось захисту, зокрема НАТО, немає".

"Що, Україна стоїть на порозі війни, ми з кимсь збираємося воювати? У чому терміновість вступу України в НАТО? В тому, що відсутність реальних досягнень в економіці "помаранчева" команда прагне прикрити гаслами про порятунок України за рахунок скороспішної євроінтеграції?", - задається питанням Колесников.

"Чому не сказати громадянам чесно, що швидко євроінтегруватися Україні не вдасться, тому що країна по вуха загрузла в корупції, право не діє? Такими нас Євросоюз не прийме. І що ж пропонують наші опоненти? Раз нам не світить ЄС, значить, давайте вступати в НАТО?", - обурюється він.

Колесников не виключає, що "може, через 10 років уже будуть об'єднані сили Європи, може, Україні там буде вигідніше".

"Поки ж ми пропонуємо позаблоковий статус, що дозволить забрати політичні спекуляції навколо теми членства України в НАТО і звернути увагу політиків на позачергові проблеми країни", - зазначає він.

За словами Колесникова, це, зокрема, бідність, необхідність економічних реформ.

"Потрібно розуміти, що якщо політика не приносить суспільству соціально відчутних результатів, то це дуже погана політика. Але в той же час рекламні кампанії деяких політичних сил доходять до абсурду", - додав він.

На уточнююче питання Колесников зазначив, що "коли політична сила, яку підтримує значна частина населення України, каже, що за 2 роки поверне борги вкладникам Ощадбанку СРСР... це ж авантюра найчистішої води".

"Бажано, щоб у боротьбі за електорат брали участь реальні ідеї, які потім можна буде реалізувати", - наголосив Колесников, стверджуючи, що ініціатива Партії регіонів, наприклад, виплачувати 50 тис. грн. кожній родині за народження третьої дитини – "це вже не обіцянка, це записано в проект бюджету на 2008 рік".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування