Ющенко подякував ЄС за позицію

П'ятниця, 14 вересня 2007, 13:37

Президент Віктор Ющенко висловив задоволення рівнем співпраці України та Європейського Союзу та подякував ЄС за його позицію під час політичної кризи в Україні.

"Сьогодні ми є свідками підписання двосторонньої угоди про новий візовий порядок і угоду про реадмісію, що скоро буде введена і ратифікована європейським парламентом і парламентом України", - сказав президент на спільній прес-конференції учасників саміту Україна-ЄС у Києві.

"Це надзвичайно динамічна робота, що завершилась великим успіхом", - наголосив глава держави.

За його словами, під час саміту були підписані "спільна заява, спільна доповідь про прогрес у переговорному процесі щодо укладення нової поглибленої базової угоди між Україною та ЄС".

Крім того був підписаний спільний звіт про прогрес у реалізації меморандуму між Україною та Європейським Союзом щодо співробітництва в енергетичній сфері.

За словами президента, "в рамках перемовин основний акцент був приділений майбутній посиленій угоді між Україною та ЄС".

Ющенко відзначив, що також під час саміту учасники торкнулися питань співробітництва, що сформульовані в плані дій Україна-ЄС 2007-2008 років: це ядерна безпека, екологія, економічне співробітництво, проблеми торгівельно-ринкового характеру.

На прес-конференції президент від імені української держави та нації подякував Євросоюзу "за коректне, чутливе відношення в період, коли Україна долала парламентську кризу, коли всі демократичні сили були задіяні в пошуках демократичному способу розв'язання парламентського конфлікту".

"Ми відчували ту глибоку, послідовну демократичну і відкриту позицію, яку зайняв Європейський Союз до демократичного способу подолання парламентської кризи в Україні", - додав він.

Президент запевнив, що дострокові вибори Україна проведе "виключно на базі українських і міжнародних демократичних традицій з відповідністю до положень законодавства".

Він висловив переконання, що вибори – "це основа врегулювання тої парламентської політичної нестабільності, в якій Україна знаходилася останні кілька місяців".

"Це основа, хороший фундамент для подолання конституційної нестабільності, що закладена недолугою реформою, яка була зроблена в 2004 році. Через політичний діалог з нашими партнерами в європейському парламенті ми пройдемо ці випробування", - додав Ющенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування