Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко певен, що екс-міністру транспорту допомогли піти з життя

П'ятниця, 14 вересня 2007, 13:56

Лідер блоку "Наша Україна - Народна самооборона", екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що і досі має сумнів щодо самогубства колишнього керівника Міністерства транспорту Георгія Кірпи.

Про це він заявив в інтерв’ю журналістам у п’ятницю на залізничному вокзалі Ужгорода, де Кірпі встановлено пам’ятник, оскільки ця будівля стала останнім грандіозним проектом екс-міністра, повідомляє УНІАН.

"Стосовно його (Кірпи) відходу з життя, я особисто не вірю в те, що це самогубство", - сказав він, додавши при цьому, що, на його думку, "ті, хто через "Укрзалізницю" грабував мільярди, посприяли його відходу з життя".

Водночас, Луценко назвав Кірпу одним із найпотужніших менеджерів України.

"І його біда в тому, що він свої здатності застосовував задля укріплення режиму Кучми", - зазначив він, підкресливши при цьому, що навряд чи справа про реальні причини та обставини смерті Кірпи буде колись відомою.

"Думаю, що ця таємниця вже залишиться назавжди нерозкритою", - сказав Луценко.

Як відомо, Кірпа був начальником Львівської залізниці з 1993 по 2000 рік. У 2000 році він очолив "Укрзалізницю", а в 2001 - став міністром транспорту.

Кірпу було знайдено мертвим з вогнепальним пораненням у голову на дачі у Бортничах під Києвом 26 грудня 2004 року. На місці інциденту було знайдено пістолет.

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за статтею "доведення до самогубства". Слідство відхилило версію вбивства Кірпи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: