Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко доручив екс-соратнику Кінаха важливу місію

П'ятниця, 14 вересня 2007, 15:37

Президент Віктор Ющенко призначив голову Національної комісії зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права Миколу Оніщука головою конкурсної комісії для добору кандидатів на посаду судді Європейського суду з прав людини.

Про це йдеться в указі президента щодо питання добору кандидатур для обрання на посаду судді Європейського суду від 14 вересня, оприлюдненому на сайті голови держави.

Цим же указом Ющенко скасовує свій аналогічний указ від 28 лютого цього року.

Як сказано в указі, це робиться, зокрема, "у зв'язку з численними зверненнями громадськості та Ради суддів України щодо допущених порушень під час проведення національного конкурсу з добору кандидатур від України на посаду судді Європейського суду з прав людини".

Міністерство закордонних справ до 17 вересня має, згідно з указом, належним чином повідомити генсекретаря Ради Європи та голову Парламентської Асамблеї Ради Європи про відкликання списку кандидатів на посаду судді Європейського суду з прав людини від України, поданого дипломатичними каналами до Ради Європи 29 квітня 2007 року.

Натомість, за указом утворюється конкурсна комісія для добору кандидатів на посаду судді Європейського суду з прав людини, яку й очолив Оніщук.

Голові конкурсної комісії доручається затвердити її персональний склад та підготувати з урахуванням рекомендацій ПАРЄ та подати до 8 жовтня цього року на затвердження проект порядку проведення конкурсу для добору кандидатів на посаду судді Європейського суду з прав людини від України.

Крім того, йому доручається забезпечити відповідно до рекомендацій ПАРЄ проведення конкурсу та внесення до 20 грудня 2007 року за результатами проведення конкурсу до Ради Європи списку кандидатур для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України.

Як відомо, Оніщук є чи не єдиним членом "Нашої України", який залишився у блоці після виходу з його лав Партії промисловців та підприємців Анатолія Кінаха, і який бере активну участь у правовому обґрунтуванні позиції блоку.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування