В окружних комісіях стільки клонів, що нікому буде організовувати вибори

П'ятниця, 14 вересня 2007, 15:54

Комітет виборців висловлює занепокоєння щодо якості подань політичними партіями та блоками кандидатур до складу дільничих виборчих комісій.

Про це йдеться в черговому звіті КВУ.

На думку комітету, це може привести до затягування із проведенням перших засідань ДВК, відсутності кворуму на засіданнях, зриву процесу уточнення списків на дільницях.

КВУ закликає самі партії та блоки ще раз перевірити свої кандидатури, провести з ними роз’яснювальну роботу для мінімізації кількості можливих відмов від роботи. Окружні комісії та місцеві органи влади КВУ закликає формувати достатній резерв кадрових пропозицій для роботи в ДВК, в тому числі залучаючи до подань непарламентські партії.

За словами експертів, більшість окружних виборчих комісій працює в нормальному режимі, хоча в окремих випадках і досі залишається проблемним матеріально-технічне забезпечення їх роботи, а також небажання окремих членів ОВК виконувати свої обов‘язки.

У Рівненській області, представник Партії регіонів відмовився виконувати обов’язки секретаря, посилаючись на надмірну зайнятість на основній роботі.

До 9 вересня політичні сили, що мають право подавати своїх представників у дільничні виборчі комісії, мали оформити відповідні подання.

Однак, усі п’ять політичних партій не змогли забезпечити 100-відсоткове представництво у всіх ДВК.

У східних областях необхідну кількість членів ДВК не змогли забезпечити НСНУ і БЮТ, а в західних ПР, СПУ і КПУ. Дуже часто членів в ДВК включали без їх відома, або одна та сама людина була подана від різних партій.

Також часто одні партії виступали "донорами" для інших, пропонуючи їм своїх членів для подання в ДВК.

Наприклад, до Донецької організації КВУ надійшов лист від Докучаєвської міської організації Партії Регіонів з проханням вплинути на Докучаєвську міську організацію НУ-НС в зв’язку з тим, що начебто НУ-НС не подають людей для формування ДВК.

В ОВК № 55 (м. Докучаєвськ) при розгляді членів поданих ДВК зафіксували 46 "двійників", людей, яких подавали одночасно від двох партій: НУ-НС-11 заяв-двійників, СПУ-10 заяв-двійників, БЮТ - 11 заяв-двійників, КПУ - 8 заяв-двійників, ПР - 6 заяв-двійників.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування