СБУ та ГПУ допитають Рудьковського по повній програмі – "як громадянина"

П'ятниця, 14 вересня 2007, 16:30

Служба безпеки України відмовила в порушенні кримінальної справи за фактом готування терористичного акту на залізниці, про що заявляв міністр транспорту і зв'язку Микола Рудьковський.

За повідомленням прес-служби СБУ, служба завершила перевірку заяв Рудьковського про підготовку масштабної катастрофи на залізничному транспорті, оприлюднених у ЗМІ.

"14 вересня 2007 року Слідчим управлінням СБУ винесено постанову про відмову в порушенні кримінальної справи за фактом готування до теракту на залізничному транспорті - злочину, передбаченого ККУ", - йдеться у повідомленні.

"Враховуючи, що у діях міністра Рудьковського наявні ознаки злочину, передбаченого ККУ - завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності", 14 вересня матеріали перевірки направлені до Генпрокуратури.

"Це означає, що всі заяви, зроблені Рудьковським, розглядатимуться правоохоронними органами в площині кримінального права, а спілкування з СБУ та Генпрокуратурою відбуватиметься винятково у форматі "громадянин – слідчий", - пояснюють в СБУ.

Як відомо, 4 вересня Рудьковський заявив про наявність інформації про те, що секретаріатом президента готується масштабна катастрофа на залізниці.

На прохання СБУ до Рудьковського надати більш детальну інформацію про можливі теракти, міністр намагався уникати спілкування зі слідчими.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування