Правозахисники зрозуміли, що вбивство Гонгадзе розкривати не хочуть

Субота, 15 вересня 2007, 11:05

Правозахисна організація "Репортери без кордонів" звинувачує українську владу у браку політичної волі для розкриття вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це йдеться у переданому Німецькій хвилі повідомленні, зробленому організацією напередодні сьомої річниці загибелі журналіста.

"Репортери" констатують, що судовий процес проти підозрюваних у вбивстві 31-річного редактора інтернет-видання "Українська правда" постійно відтерміновується і з часу його початку обтяжується різними перешкодами.

У повідомленні зазначається, що постійно мають місце якісь відстрочки, спроби закрити судовий процес для преси та громадськості, труднощі в розслідуванні проти політичних причетних до цього вбивства, згаданих, зокрема, на записах, зроблених колишнім президентським охоронцем Миколою Мельниченком, тощо.

"Ці недоліки дають підстави матері журналіста Лесі Гонгадзе розцінювати цей судовий процес як фікцію та відсторонитися від нього", підкреслюють "Репортери".

"У зв’язку з цим ми не можемо не заявити, що існує брак політичної волі у цій справі", - сказано у повідомленні.

Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року. Згодом поблизу Таращі під Києвом було знайдено тіло, яке, за висновками експертиз, належить загиблому журналісту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News