Янукович пов'язав російського прем'єра з українськими виборами

Субота, 15 вересня 2007, 12:11

Прем'єр-міністр Віктор Янукович вважає, що ажіотаж в Україні, пов'язаний із призначенням нового прем'єра Росії, обумовлений майбутніми виборами до Верховної Ради.

"Призначення нового прем'єра Віктора Зубкова - це звичайне явище", - сказав Янукович в інтерв'ю журналістам у суботу в Донецьку.

Він вважає, що зайва політизація цього питання обумовлена майбутніми парламентськими виборами в Україні. "Деякі політики грають на цьому свою політичну карту, дешеву", - відзначив Янукович.

Янукович також заявив, що ніякі політичні події в Україні і Росії не зможуть зіпсувати тісного співробітництва двох країн.

"У нас немає ніяких сумнівів, що, які б не були політичні хвилі в Україні і Росії, наші багатовікові корені і традиції дають нам можливість спокійно дивитися в майбутнє", - сказав прем'єр.

За словами Януковича, україно-російські відносини в даний момент "як ніколи стабільні". За його словами, період охолодження цих відносин (2005-2006 р.) пройшов.

Янукович підкреслив, що, починаючи з серпня минулого року, уряд двох країн, міждержавна комісія Ющенко - Путін зробили все, щоб ці відносини стали більш ефективними. За цей рік, за словами прем'єра, експорт українських товарів до Росії зріс на 65%, товарообіг двох країн збільшився на 40%.

Він також розцінює підписання угоди про регіональний розвиток Донецької області між Кабінетом міністром і Донецькою обласною радою як перший крок до реформи місцевого самоврядування.

"Ми сьогодні робимо перший крок до тієї реформи місцевого самоврядування, про яку ми так довго говорили", - відзначив Янукович перед підписанням угоди в суботу в Донецьку.

Прем'єр також повідомив, що в даний час йде робота по підготовці аналогічних угод між Кабінетом міністрів і іншими регіонами України.

У церемонії підписання також взяв участь перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров.

Янукович у суботу відвідає також Макіївку, де візьме участь у мітингу. Планується, що він візьме участь у церемонії відкриття виробничо-адміністративного комплексу компанії "Конті". Він також побуває у Волноватському районі і в Маріуполі, де відбудуться передвиборні мітинги.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування