Солана бачить порятунок України не у виборах

Субота, 15 вересня 2007, 12:21

Генеральний секретар Ради ЄС Хав’єр Солана вважає, що Україні необхідно повернутися до питання конституційної реформи, щоб створити ефективну систему стримувань і противаг та підсилити державні інститути.

В інтерв'ю "Дзеркалу тижня", опублікованому в суботу, Солана висловив думку, що Україні "слід навчиться грати за правилами, а не грати правилами".

Солана вважає, що конституційні зміни 2004 року не забезпечили чіткого розподілу повноважень між гілками влади. "Результатом цієї невизначеності стала боротьба за повноваження, чому також сприяла слабкість інститутів державної влади, і прийдешні вибори саме й мають розв’язати ці проблеми", — переконаний генсек Ради ЄС.

"За останні кілька років Україна пережила кілька політичних криз, головною причиною яких була непрозорість основних правил політичного життя", — наголосив він.

Солана також висловив сумніви в тому, що позачергові вибори до Верховної Ради вирішать усі українські політичні проблеми. "Але це непоганий інструмент опитування громадської думки з приводу того, куди має рухатися країна і хто має нею управляти", — додав європейський політик.

Втім, відсутність внутрішньої стабільності в Україні, на думку Солани, майже не вплинула на хід переговорів з підготовки нової посиленої угоди між Україною та ЄС. "Це є переконливим доказом того, що всі політичні сили в Україні підтримують її прагнення до більш тісного партнерства з Європейським Союзом", — наголосив генсек Ради ЄС.

Украї

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування