Азаров спихнув підвищення цін на БЮТ і НУ-НС

Субота, 15 вересня 2007, 15:34

Перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров заявляє, що виборча кампанія негативно вплинула на бюджетні показники.

"Я вже кілька разів говорив, що після указу президента про розпуск Верховної Ради це рішення негативно позначиться на розвитку країни. Ми виконали бюджет за 8 місяців на 101,8%, а могли виконати на 110%, якби не було виборів", - відзначив Азаров у суботу в Донецьку.

Говорячи про ріст цін на продукти харчування, Азаров заявив, що в серпні цю ситуацію вдалося стабілізувати. За його даними, ріст цін на споживчі товари в серпні склав лише 0,6%.

Він звинуватив Блок Юлії Тимошенко і блок "Наша Україна - Народна самооборона" у тому, що вони є деструктивними силами, і вся провина за зростання цін лежить саме на них.

"Якщо показувати по телевізору, що м'ясо коштує 40 грн, а воно стільки не коштує в більшості регіонів, то воно буде стільки коштувати... Уся провина за ріст цін лежить на цих деструктивних силах: блоці Тимошенко і "Нашій Україні", - сказав Азаров.

Та ж, за його словами, ситуація на ринку м'яса. "Було вироблено на 450 тис. тонн більше (ніж потрібно), і на 150 тис. тонн більше завезли. Таким чином, після виборів, ми зштовхнемося з ситуацією: куди подіти все це м'ясо?", - відзначив Азаров.

Він підкреслив також, що якби не заборонили вивіз зерна з країни і залишили ціну на нього на колишньому рівні, то кілограм хліба коштував би зараз 8-10 грн.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування