ЦВК не вкладається в терміни

Субота, 15 вересня 2007, 15:53

ЦВК прострочила затвердження технічного завдання на розробку автоматизованої телекомунікаційної системи "Державний реєстр виборців", затверджений Кабінетом міністрів.

Про це в інтерв'ю журналістам у суботу повідомила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна.

Вона нагадала, що відповідно до постанови Кабінету міністрів, до 15 вересня повинно бути затверджене технічне завдання на розробку системи "Державний реєстр виборців".

За словами Усенко-Чорної, проект постанови ЦВК вона, як доповідач по даному питанню, підготувала, однак кілька разів це питання знімалося з розгляду на засіданні ЦВК.

"Порушення термінів, установлених Кабінетом міністрів, має місце, і відбувається це з вини певних членів ЦВК", - заявила Усенко-Чорна.

У ході дискусії по даному питанню на засіданні ЦВК члени комісії від коаліції заявили, що до понеділка 17 вересня вони подадуть свої заяви без яких-небудь додаткових доручень з боку голови ЦВК і це питання знову буде розглянутий на засіданні комісії.

Усенко-Чорна також вважає, що ЦВК не пізніше понеділка повинна затвердити роз'яснення для дільничних виборчих комісій про порядок перевірки заяв виборців для голосування вдома.

Вона також повідомила, що в цілому дільничні виборчі комісії з проведення позачергових парламентських виборів в Україні 30 вересня сформовані, хоча в одному з регіонів є деякі проблеми.

Зокрема, за її словами, є проблеми з формуванням складу дільничних комісій "через певне протистояння, що пов'язано з відповідним представництвом членів дільничних комісій від різних політичних сил".

Вона також повідомила, що друк виборчих бюлетенів на поліграфкомбінаті "Україна" йде відповідно до графіку. На даний момент бюлетені видрукувані і готуються для відправлення в регіони. Друк бюлетенів повинен бути завершений до 22 вересня.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування