Референдумом про російську мову Янукович допомагає українській

Неділя, 16 вересня 2007, 11:11

Прем`єр-міністр Віктор Янукович вважає, що референдум про додання статусу державної російській мові сприятиме розвитку української.

Про це він сказав у інтерв`ю журналу "Кореспондент", повідомляє УНІАН.

За словами Януковича, він не бачить нічого поганого в наданні російській мові статусу другої державної. Прем`єр переконаний, що російська не зможе витіснити українську мову.

"Абсолютно ні. Ось психологія людини така, я ж знаю, я народився, жив, виріс у Донбасі. Якщо до тих людей буде шанобливе ставлення і до мови, якою вони говорять, я вам скажу, піде прогрес. Піде процес у бік української мови, і ситуація змінюватиметься на краще", - вважає Янукович.

Прем`єр переконаний, що референдум про статус російської мови, "як мінімум, згладить ситуацію. А далі питання розв`язуватиметься згідно із законами".

Він назвав недоліком людей те, що вони не знають української мови. "Потрібно вчити. Ось внук у мене вільно розмовляє українською. Сини - один краще, другий гірше, ну, вони не вивчали українську мову. Але прищеплювати у людей ненависть до російської мови? Я вважаю, що це неправильно", - сказав прем`єр.

Янукович розповів, що самостійно вивчив українську після того, як в Конституції було визначено, що українська мова - державна. "І у мене проблем немає. Я дуже люблю українську мову", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News