Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко намітив план для наступної Верховної Ради

Понеділок, 17 вересня 2007, 11:06

Президент Віктор Ющенко переконаний, що демократична більшість, сформована у новому парламенті, має розпочати свою діяльність із затвердження нової концепції держбюджету.

Про це він сказав у неділю, виступаючи на Народному Віче в Івано-Франківську, повідомляє прес-служба президента.

"2008 рік ми повинні почати з демократичної більшості у парламенті, а демократична більшість – з нової концепції бюджету", – сказав Ющенко.

"Безумовно, нам треба радикально переглянути програми, які роблять українську освіту доступною", – сказав він.

Ющенко також торкнувся необхідності підвищення державної стипендії та забезпечення безкоштовного навчання для дітей із багатодітних родин у вищих та середньо-спеціальних навчальних закладах через спеціальний блок державного замовлення.

Серед ключових моментів якісно нової соціальної політики президент назвав підвищення мінімальної заробітної плати в усіх галузях економіки з 500 гривень до 560-600 до кінця 2008 року.

Йдеться також про запровадження Єдиної тарифної сітки як "найсправедливішої оцінки праці".

У цьому контексті Ющенко також відзначив важливість запровадження з 1 січня наступного року спеціальної 20-відсоткової надбавки до зарплати працівникам на селі.

"Це одна з програм, яка забезпечить закріплення спеціаліста-бюджетника в українському селі", – підкреслив він.

Ще одним важливим моментом соціальної політики держави Ющенко назвав підтримку національного книговидання та української мови, а саме збільшення фінансування, що має бути передбачено у бюджеті-2008, а також створення ряду преференцій для українського видавця.

"Я переконаний, державна допомога в цьому гуманітарному, чутливому для суспільства питанні, повинна бути підвищена мінімум удвічі. І ми це зробимо в наступному році", – наголосив президент.

Ющенко також упевнений, що "не треба вести політичну дискусію, щоб сьогодні ресурси, політичну волю і економічні можливості направити на добробут людей".

Водночас президент підкреслив, що всі ці зміни можливі лише у разі формування у Верховній Раді VI скликання демократичної більшості.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...