Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Євро-2012" під загрозою? "Олімпійський" не придатний

Понеділок, 17 вересня 2007, 11:27

На ім'я президента Федерації футболу України Григорія Суркіса надійшов лист за підписом голови УЄФА Мішеля Платіні, у якому йдеться про результати інспекції київського НСК "Олімпійський", проведеної спільно ФІФА та УЄФА на початку вересня.

Про це повідомляє прес-служба ФФУ, пише сайт газети "Дело".

"Стадіон - з його обмеженою місткістю і простором для руху - не зможе приймати матчі Євро-2012", - говориться в листі.

З огляду на результати проведеної інспекції і тверду позицію органів влади в Україні, Платіні заявляє, що "очевидно, нинішня інфраструктура і нові будівельні роботи навколо "Олімпійського" вже в найближчому майбутньому призведуть до подальшого скорочення кількості доступних місць на трибунах".

"Часткове блокування виходів зі стадіону та евакуаційних запасних шляхів, а також обмежена зона для руху людей навколо арени значно підвищують загрозу безпеці вболівальників. Отже, висновок однозначний: стадіон - з його обмеженою місткістю і простором для руху - точно не зможе приймати матчі Євро-2012", - підкреслив Платіні.

"Тому ми віримо і сподіваємося, що компетентні органи державної влади в Україні забезпечать відповідне і негайне виконання своїх рішень щодо цього питання", - підсумував голова УЄФА.

Раніше УЄФА у своєму зверненні до Федерації футболу України вимагало знести торгівельно-розважальний центр біля Національного спорткомплексу "Олімпійський" у Києві для проведення фінального матчу Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

У свою чергу, керівник проекту ТРЦ "Троїцький" Сергій Овчинников заявив, що будівництво торгівельно-розважального центру "Троїцький" поруч із Національним спорткомплексом "Олімпійський" не заважає проведенню чемпіонату Європи з футболу в 2012 році й організації фінального матчу Євро-2012 на полі стадіону.

Також у пресі з'явилася інформація про те, що тендер на проведення чемпіонату Європи з футболу був куплений президентом ФФУ Григорієм Суркісом за 8 млрд, пише видання.

Так, голова Хорватського футбольного союзу Влатко Маркович в інтерв'ю "Vecernji list" поділився деякими подробицями обставин, за яких відбувалися вибори країн-організаторів чемпіонату Європи 2012 року, у яких перемогла спільна заявка Польщі й України.

"За вечір до ухвалення остаточного рішення ми з угорцями були близькі до перемоги, слідом за нами йшли італійці. України ж з Польщею і близько не було видно. У той вечір перед голосуванням Суркіс купив голоси. Наскільки я знаю, 8 членів виконкому УЄФА одержали по мільйону євро, і перемога в підсумку дісталася Україні і Польщі", - цитує слова Марковича "Дело".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: