Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко хоче зміцнити Ющенка, бо Мороз породив хаос

Понеділок, 17 вересня 2007, 15:17

Лідер блоку "Наша Україна – Народна самооборона" Юрій Луценко виступає за зміцнення "президентської вертикалі" в системі гілок державної влади.

"Я довго вагався між ідеями (спікера Верховної Ради, лідера СПУ Олександра) Мороза про парламентаризм та ідеями (президента Віктора) Ющенка про розумне посилення президентської вертикалі, і зараз схиляюсь до другого", - цитує його слова з інтерв’ю "Главреду" прес-служба блоку.

"Справа в тому, що ідеї Мороза продемонстрували себе у суцільному хаосі й безвідповідальності на торговій площадці, в яку перетворили Верховну Раду", - пояснив Луценко.

"Уявити собі такий же парламентаризм в областях означає перетворити всю країну на колгоспні збори, де щось буде вирішуватись", - додав він.

Луценко переконаний, що "президент повинен мати вертикаль, яка збалансує партійний інтерес в Радах всіх рівнів".

"Ця вертикаль звичайно не має відновити авторитаризм часів Кучми, але мають бути префекти – люди, що впливають на дотримання загальнонаціональної політики з урахуванням інтересів громадян, що проживають на даній території, які висловлюватиме представницька гілка влади", - наголосив лідер НУ-НС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування