Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК просить правоохоронців розібратися з листівками в наметі БЮТ

Понеділок, 17 вересня 2007, 20:31

Центральна виборча комісія просить правоохоронні органи перевірити факт порушення виборчого законодавства.

Таке рішення ЦВК ухвалила на засіданні в понеділок, розглянувши скаргу кандидата в народні депутати від Компартії Вікторії Дем'янчук.

Як повідомила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна 12 вересня Дем'янчук звернулась зі скаргою в ЦВК щодо того, що в Кіровоградській області в агітаційному наметі БЮТ поширювалися листівки без вихідних даних, у яких містилася критична інформація про КПУ, СПУ та Партію регіонів.

У той же час представники БЮТ заперечують факт такого поширення і називають це провокацією.

Серед членів ЦВК виникла дискусія щодо необхідності направлення скарги і матеріалів, що додаються до неї, у правоохоронні органи.

Зокрема, член Центвиборчкому Олександр Чупахін відзначив, що має місце порушення ведення передвиборчої агітації і відповідно виборчого законодавства.

У свою чергу Жанна Усенко-Чорна підкреслила, що дана листівка не містить елементів, що вказують на приналежність до передвиборчої агітації, тому дані матеріали не можуть бути спрямовані в правоохоронні органи.

Думки членів Центвиборчкому розділилися, і більшість (8 членів ЦВК) проголосували за те, щоб і матеріали, і скарги направити в правоохоронні органи для перевірки і реагування. Таким чином, рішення було прийнято.

До слова, сама Демьянчук не змогла пояснити, чому при виявленні факту роздачі таких листівок не було заявлено в міліцію, і не було складено протокол.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...