Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко повернув студентам пільговий проїзд протягом літа

Вівторок, 18 вересня 2007, 12:46

Президент Віктор Ющенко призупинив дію обмеження строку надання пільгового проїзду студентам та учням профтехзакладів, що встановлене постановою Кабінету міністрів.

Відповідну постанову Кабмін видав 5 квітня 1999 року, нагадується в указі президента.

Нею уряд затвердив порядок надання пільгового проїзду студентам ВУЗів та учням профтехзакладів у міському й приміському пасажирському транспорті та міжміському автомобільному і залізничному транспорті територією України, за яким пільговий проїзд встановлюється щороку з 28 серпня по 28 червня.

На переконання президента, таке обмеження строку дії пільгового проїзду не відповідає закону "Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні".

Згідно із законом, для учнів і студентів денної форми навчання загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладів пільги на проїзд по території України залізничним, водним, автомобільним, міським (крім таксі) транспортом гарантуються державою протягом року.

У зв'язку з цим окреме положення порядку не відповідає Конституції, яка зобов'язує Кабмін керуватися у своїй діяльності Конституцією та законами України, діяти на підставі та у спосіб, що ними передбачені, зауважується в указі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...